17kg tatt i Målselvfossen

(publisert 18.06.18)

Den hittil største laksen i år ble tatt i går av Sigurd Bakkejord fra Skøelv. Vi tok kontakt og lot han selv fortelle om opplevelsen:

Fornøyd fisker. Foto: Sigurd Bakkejord

Fornøyd fisker. Foto: Sigurd Bakkejord

«Laksen ble tatt på morgenøkten 17.juni. Etter en forholdsvis rolig start på økten, tok det seg etter hvert betydelig opp. Først hadde jeg på laks på 6-7kg, som jeg mistet i landingsfasen. Fortvilelsen over dette gikk fort over da det to-tre kast senere var ny fisk på, og jeg fattet mistanke om at denne var større. Tid og sted ble sekundært der en periode, men tror ikke jeg brukte veldig lang tid på å få landet fisken relativt sett. Den stod ikke stille lenge av gangen, og brukte mye krefter i starten av oppgjøret på å gå oppover elva. Etter hvert gikk det nedover elva 100-150 meter. En del kritiske partier måtte forseres, men forbi her gikk fisken ganske rolig og langt ut i elva. Lengre ned klarte jeg etter hvert å få fisken inn på roligere vann, og jeg gjorde da det jeg kunne for å ikke slippe den ut igjen. Mental støtte og stødig tailing av en «laksebroder» medførte en forholdsvis udramatisk landing av fisken. Det var veldig uventet å få en slik fisk, og selvfølgelig ekstremt morsomt. Målselva leverer»

Det blir spennende å se hvor høyt oppe på lista dette vil nå i år og kan nevne at fangstrekorden for 2017 var 20,3kg, 2016: 19kg (offisielt registrert) Dersom du sitter på en historie om rekordfisk må du gjerne dele den med oss. Send epost til drift@maalselva.no